The hunger games: Catching fire (Игрите на глада: Възпламеняване) (2013)

Определено очаквах повече от филма, особено, имайки предвид как изглежда по трейлара (но то е нормално там нещата да са пипнати и нагласени). Не ме разбирайте погрешно – не съжалявам, че съм го гледала и с удоволствие ще си го припомня пак, когато наближи излизането на третия филм, но не тръгвайте с големи надежди към втората част от поредицата. Като част от трилогията, не бива да се пропуска, защото в него се получават някои интересни завръзки, но сам за себе си не е кой знае какво.
Във втората част определено има доста интересни идеи за самите игри, тяхното протичане и допълнителните “бонуси”, които могат да уморят състезателите, без непременно заслугата да е на някой от другите такива, но като цяло представянето им във филма леко се претупва, което го прави не така динамичен като първата част. За сметка на това приключването им е доста интересно и честно казано лично аз не го очаквах (бях подготвена, че крайния резултат ще е нещо подобно, но не очаквах да е точно по този начин).
За сметка на игрите, обаче, се отделя малко повече внимание на това, което става извън арената и завръзката на нещата там ме кара да очаквам с нетърпение развръзката им в третата част. Отново се проследява какво се случва с Катнис и хората, които са около нея – близки, приятели, познати, екипа й от игрите и т.н. Показват обиколката на победителите из страната и как реагират на тях народа и управниците в Капитола. Показва се и от задкулисните игри в столицата и с какви методи властта държи останалите в подчинение. С други думи има от всичко по малко.
В общи линии филма е продължение на първата част, подготовка за третата и нищо специфично сам по себе си, но определено не бива да изпускате какво се разказва в него, защото обещава следващата, последна част на трилогията да си заслужава.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.