България на “малък финал” по волейбол

Въпреки силния старт, нашите момчета паднаха срещу Италия и утре ще се борят срещу Сърбия за бронз(от 16 часа, наше време).
В първия гейм лъвовете направо смазаха противниците си. Играта им беше низ от добри сервизи и силни атака, които италианците не блокираха особено добре. Въпреки затрудненията, които сервизите на Бирарели и Травица предизвикаха за българския отбор и множеството опити на италианските национали и треньора им да бавят играта и да разконцентрират  българите, те все пак държаха убедителна точкова преднина през целия гейм и на края завършиха с успешно отиграване на Тодор Скримов, което доведе резултата до 25:19.
Целият втори гейм премина в духа “точка за точка” – най-високата точкова разлика, постигната в гейма, беше 3 точки: един път в полза на нашите, след успешна атака на Цецо Соколов, с която повали либерото на противниците, и един път в полза на италианския отбор, за жалост в края на гейма, с което той завърши с резултат 22:25.
В трети гейм италианците показаха, че са влезли в ритъм и бързо постигнаха добра точкова разлика, която запазиха до края на гейма. Защитата им беше стабилна и от един момент на татък българските лъвове трудно намираха място за пробив. Около средата нашите загубиха концентрация и дух, което доведе до край 15:25.
В четвърти гейм българите си върнаха духа за победа и геймът отново се игра с малки точкови разлики, в полза ту за единия, ту за другия отбор. В решителен момент, към края на играта, италианските блокировачи успешно отбиха атака на Соколов, при резултат 22:23 и получиха възможност за гейм бол, от която се възползваха. Нашите момчета не можаха да отиграят правилно последния сервиз на противника, което доведе и до загуба на гейма с 22:25.
Така мача завърши с 1:3 гейма за италианците, което ги отведе на финал с Русия и остави нашите момчета с надеждата за бронз.
Въпреки загубата, трябва да поздравим националите за добрата игра – взеха първия гейм с убедителна разлика, два от геймовете се оспорваха до последно и само в един от загубените геймове те паднаха с голяма преднина за противника. Тук трябва да отчетем и факта, че Италия беше един от отборите, които бяха фаворити за европейското тази година.
Стискаме палци на нашите юнаци за мача утре и им пожелаваме все по-често да показват игра, като тази, която показаха през по-голямата част от мача тази вечер и да вървят все по на горе! Успех момчета! Очакваме Ви на финали!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.